Reclama1

marți, 15 aprilie 2014

Cui isi vinde Romania industria de armament?

Cui isi vinde Romania industria de armament?

Gata, se da! „National” a intrat in posesia rapoartelor secrete care fac dovada ca autoritatile de la Bucuresti au luat decizia de a privatiza o mare parte din regiile autonome ROMARM si ROMTEHNICA.

Colaj 231 Cui isi vinde Romania industria de armament?
Traian Basescu a fost insotit la Tel Aviv de seful SRI, George Maior
Singura intrebare care a ramas inca in picioare nu mai este daca se vinde, ci cui? Iar chiar in aceste zile se va lua hotararea finala, cel mai insistent competitor fiind o reputata firma israeliana. Insa in carti raman si doua firme concurente americane, care forteaza, pe ultima suta de metri, preluarea unor felii cat mai mari din „tortul” de zeci de miliarde de euro reprezentat de industria de armament din Romania. Si, implicit de reputatia si contactele pe care aceasta le pastreaza inca in multe zone ale globului, dar mai ales pe importantele piete de desfacere din lumea araba si Asia.
Miza vizitei la Tel Aviv
Colaj 232 Cui isi vinde Romania industria de armament?
Victor Ponta il are drept consilier pe probleme de strategie pe generalul american Wesley Clark. Foto Adelin Petrisor
Se fac de mult presiuni de catre grupurile de interese israeliene pentru a forta mana partenerilor romani sa le cedeze, sub forma privatizarii, industria noastra de armament. Insa, in ultima vreme, eforturile acestora s-au intetit considerabil. Mai mult, dupa cum sustin sursele noastre, ampla operatiune de lobby a culminat in toamna anului trecut, cand, in luna septembrie, emisarii de la Tel Aviv au luat cu asalt Palatul Cotroceni. Numai ca pozitia sefului statului a ramas intransigenta, Traian Basescu refuzandu-i din nou, cu toata delicatetea posibila, ce-i drept. Insa tratativele secrete au continuat pe filiera SIE, astfel ca, in cursul vizitei prezidentiale de zilele acestea din capitala Israelului, unul din punctele cheie aduse in discutie de catre gazde a fost, din nou, intentia de a participa la privatizarea strategica a ROMARM si ROMTEHNICA. Ceea ce, tinand cont de aspectele informationale extrem de sensibile ale unei astfel de posibile intelegeri, explica si prezenta sefului SRI, George Maior, in delegatia prezidentiala, fie si sub pretextul colaborarii antiteroriste.
Este inevitabil!
F161 Cui isi vinde Romania industria de armament?
Banii MApN au fost dati pe achizitionarea de avioane F16, in loc de producerea de TAB-uri romanesti
Insa zarurile au fost aruncate odata cu semnarea de catre ministrul Apararii, Mircea Dusa, a achizitionarii de avioane americane F16, via Portugalia si la mana a treia, pentru viitoarea politie aeriana romaneasca. Iar cum planurile de reabilitare a industriei de armament se bazau, printre altele, tocmai pe continuarea unor proiecte proprii, cum ar fi finantarea productiei de serie a unui model nou de TAB, din acel moment s-a decis practic si soarta ROMARM si ROMTEHNICA. Pentru ca bugetul alocat Apararii a fost astfel epuizat pe respectivele avioane. Drept urmare, au crescut si presiunile asupra Palatului Victoria, numai ca aici cei care par sa se fi miscat mai repede au fost americanii, doua firme din SUA, dar cu reprezentant in Romania, incercand sa smulga de sub nasul favoritilor israelieni bucati cat mai mari din cele doua regii autonome. Si, tinand cont de relatiile extrem de puternice care il leaga pe premierul Victor Ponta de grupurile de loby ale firmelor americane de armament, in frunte cu consilierul pe probleme strategice al premierului, celebrul general Wesley Clark, planurile acestora au destule sanse de reusita.
Agentia de la Cancelarie
romarm Cui isi vinde Romania industria de armament?
Cine se muta in sediul comun al ROMARM si ROMTEHNICA?
Totusi, din informatiile intrate in posesia noastra, la Palatul Victoria s-ar fi decis ca o parte din industria de armament sa ramana in proprietatea statului roman. Numai ca ramasitele ramase dupa privatizarea ROMARM si ROMTEHNICA vor fi reunite intr-o Agentie cu regim special, care se va afla in subordinea directa a lui Victor Ponta si va fi coordonata, dupa modelul DGIPI, prin Cancelaria premierului.

Sursa:http://www.enational.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu